UPDATE: Straatverlichting ’s nachts weer aan

Leopoldsburg had al in november 2023 beslist om uit het systeem van de energieloze nachten te stappen en de straatverlichting opnieuw 's nachts te laten branden. Vanaf nu is dat in orde.

Leopoldsburg stapte eruit

Aanleiding voor de energieloze nachten waren eigenlijk de energiecrisis en de stijgende energieprijzen. Deze prijzen zitten intussen opnieuw op een normaal niveau, dus dat is op zich geen argument meer om het systeem te behouden.

Daarom gaf Leopoldsburg eind november aan Fluvius de opdracht om de openbare verlichting opnieuw te programmeren, zodat deze ook ’s nachts blijft branden. Fluvius gaf toen al aan dat zij dit cabine per cabine moesten aanpassen en dat dit ongeveer drie maanden zou duren.

Fluvius heeft ons vandaag laten weten dat ze de laatste cabines omgeschakeld hebben en dat de straatverlichting vanaf nu weer overal op nachtregime zou moeten branden. Dat wil zeggen dat tussen middernacht en 5.00 uur een op de twee straatlampen brandt, net zoals het vroeger was.

Vervanging door LED

Verder zijn we bezig met de vervanging van de armaturen door zuinige LED-verlichting die bovendien ’s nachts gedimd kan worden. Het voordeel daarvan is dat gedimde verlichting minder energie verbruikt, maar dat dit veel minder merkbaar is voor de mensen in de straat.

Gepubliceerd op donderdag 7 maart 2024 14.45 u.