UPDATE: Winteruur: ook uren straatverlichting aangepast

Laat jij de verlichting in jouw woning branden wanneer je gaat slapen? Wellicht niet, op een eventueel nachtlampje voor de kinderen na.

Voor de openbare verlichting geldt eigenlijk hetzelfde: het is niet nodig om de hele nacht alle lichten te laten branden.

We doven dus al een tijdje 's nachts de straatverlichting, behalve langs de gewestwegen. In de nacht van 28 op 29 oktober gaat het winteruur in en dan past Fluvius ook de uren aan waarop de verlichting (gedeeltelijk) gedoofd wordt.

Lichten niet later uit

UPDATE
Wij hebben eerder gecommuniceerd dat de lichten een uur later zouden gedoofd worden. Fluvius heeft ons laten weten dat deze aanpassing niet zal doorgevoerd worden.

De straatverlichting wordt gedoofd tussen 24.00 en 5.00 uur, behalve van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag. Dit blijft dus zoals het was.

Minder verlichting

's Avonds en 's morgens worden de lichten gedeeltelijk gedoofd. Ongeveer 40% van de straatlampen gaat dan uit. Op de meeste plaatsen is dat om de andere lamp. Ook hier worden de uren veranderd. 's Avonds is dit tussen 22.00 en 24.00 uur; 's morgens tussen 5.00 en 6.30 uur.

We geven ook graag mee dat we deze ingreep gelijktijdig doen met heel wat van onze omliggende gemeenten/steden.

Zit je toch nog met vragen of bezorgheden over deze nieuwe maatregel? Dan kan je steeds terecht bij onze dienst milieu, duurzaamheid en mobiliteit op het nummer 011 29 39 70 of via mobiliteit@leopoldsburg.be

Gepubliceerd op dinsdag 24 oktober 2023 14 u.