Liberation Garden

Wist je dat Leopoldsburg en omgeving de Oosthoek van de Tweede Wereldoorlog vormen? Vanuit Liberation Garden in Leopoldsburg vind je binnen een straal van een uur wandelen, fietsen of rijden de graven van 100.000 gesneuvelden van de Tweede Wereldoorlog.

In Liberation Garden ontdek je hoe dat komt. Wist je dat tienduizenden Duitse soldaten in het Kamp van Beverlo oefenden terwijl er tegelijk duizenden politieke gevangenen opgesloten zaten? Wist je dat tussen de kanalen rond Leopoldsburg de geallieerde bevrijding dreigde vast te lopen? Dat daarom van hieruit Market Garden werd gelanceerd, één van de meest gewaagde operaties van de Tweede Wereldoorlog? En wist je dat vanuit deze streek ook vliegende waaghalzen Nazi-Duitsland de doodsteek gaven?

Liberation Garden brengt de geschiedenis dicht op je huid. Je stapt in de schoenen van bezetters, verzetsmensen en bevrijders. Je zoekt dekking tijdens een bombardement, zit in de briefing van een bekende generaal, en vliegt mee in een heuse Spitfire. Kinderen gaan op een avontuurlijke missie, vol spannende opdrachten.

In Liberation Garden ontdek je wat gewone mensen in buitengewone omstandigheden allemaal meemaken. Die historische personages vertellen je bovendien zelf hun verhaal zodra je hun uitgestoken hand aanraakt. In touch with history!