TIJDELIJKE SLUITING van dienstencentrum door CoVID-19 virus

Om verdere verspreiding van CoVID-19 virus tegen te gaan, wordt, na overleg met de koepelorganisaties, gevraagd om de lokale dienstencentra te sluiten. Dienstencentrum Den Tuinhoek zal van donderdag 12 maart tot en met zondag 7 juni 2020 gesloten blijven.

In de verdere strijd tegen het coronavirus, ligt de eerste focus op het beschermen van mensen die de grootste risico’s lopen. Vooral ouderen vallen onder deze groep. Daarom neemt de Vlaamse overheid extra maatregelen.

Eén van die maatregelen is het sluiten van dienstencentra. Ook Dienstencentrum Den Tuinhoek zal daarom gesloten blijven vanaf morgen, 12 maart, tot en met zondag 7 juni 2020. Alle activiteiten die er georganiseerd worden, zullen tijdens die periode niet kunnen doorgaan. Organisaties die gebruik maken van het dienstencentrum zullen doorverwezen worden naar het cultuurcentrum.

Seniorenrestaurant

Gaan eten in het seniorenrestaurant zal tijdens de sluitingsperiode ook niet mogelijk zijn. We werken op dit moment aan een oplossing voor de vaste klanten van het seniorenrestaurant. Zodra we hierover meer informatie hebben, zullen deze mensen daarvan op de hoogte gebracht worden.

Mindermobielencentrale 't Mobieleke

De mindermobielencentrale 't Mobieleke zal geen invloed ondervinden van deze maatregel. Hierop kan je een beroep blijven doen zoals je dat gewend bent.

Woonzorgcentra

Ook voor de woonzorgcentra heeft de Vlaamse overheid nieuwe maatregelen opgelegd. Bezoekuren worden ingeperkt en kinderen jonger dan 16 jaar mogen niet meer op bezoek gaan. Bezoekers moeten allemaal langs één ingang binnengaan en moeten hun gegevens achterlaten in een bezoekersregister.

Vandaag is de grootste zorg het risico op besmetting zo veel mogelijk te vermijden, vooral bij mensen die al kwetsbaar zijn. Binnen de ouderenzorg zijn we dus extra waakzaam. Na overleg met de sector, en in navolging van de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad, nemen we daarom deze extra maatregelen. We doen er alles aan om het ongemak van de betrokkenen tot een minimum te beperken. Bovendien volgen we alles op en zullen wij de aanwijzingen van het agentschap Zorg en Gezondheid en de gouverneur strikt opvolgen.

Gepubliceerd op woensdag 11 maart 2020 10.30 u.