Tussen 14 juni en 10 september kan je opnieuw afvalzakken naar het recyclagepark brengen

Afval stockeren bij warme temperaturen, 't is een oud zeer dat elk jaar weer opduikt. Vooral appartementsbewoners die genoodzaakt zijn hun huisvuil- en keukenafvalzakken op het terras of in hun kelder te plaatsen, hebben er last van. Ook voor mensen die op vakantie vertrekken is het soms moeilijk.

Van dinsdag 14 juni tot en met zaterdag 10 september 2022 kan je, net zoals voorgaande jaren, met je huisvuil uitzonderlijk ook terecht op het recyclagepark. Vanaf dit jaar kan je ook de keukenafval- en tuinafvalzakken naar het park brengen.

Er gelden wel enkele spelregels zoals de voorbije jaren.

Afvalzakken die aan huis worden opgehaald, worden op de recyclageparken enkel aanvaard onder strikte voorwaarden. Zo moet huisvuil, keukenafval en tuinafval in de officiële Limburg.net-zakken worden aangeleverd. Daarnaast moet de gebrachte hoeveelheid afvalzakken geregistreerd worden. Enkel huisvuil in grijze huisvuilzakken wordt aanvaard. Bordeaux huisvuilzakken mogen niet in de container achtergelaten worden.

Om geurhinder te voorkomen zullen de 3 soorten afvalzakken in een gesloten en lekdichte container van 1.100 liter op het recyclagepark worden opgeslagen en wekelijks worden geledigd.

Maak hier een afspraak in het recyclagepark.

PMD-zakken en textiel mogen niet achtergelaten worden in de container waar 3 soorten afvalzakken worden ingezameld. Deze twee fracties kunnen heel het jaar door naar het park gebracht worden; textiel kan je daarenboven ook kwijt in de wijkcontainers. 

Als je geen problemen hebt om je afvalzakken te stockeren, kan je net zoals de rest van het jaar je huisvuilzak meegeven met de veertiendaagse ophaling aan huis. Niets zo eenvoudig als je zak vooraan aan je woning buiten te zetten. Op www.limburg.net/afvalkalender kan je nakijken wanneer de ophaalwagen bij jou langskomt. 

Gepubliceerd op donderdag 2 juni 2022 11 u.