Trager rijden op de gewestwegen

De maximaal toegelaten snelheid op een aantal gewestwegen in onze gemeente is recent gewijzigd. Hier vind je een overzicht.

Recent werd er een ministerieel besluit goedgekeurd dat de maximaal toegelaten snelheid op een aantal gewestwegen in onze gemeente verlaagt.

  • Beringsesteenweg (N72): er werd een variabele zone 30 ingevoerd ter hoogte van de schoolpoort in Heppen. Bij het begin en einde van de schooldag bedraagt de snelheidslimiet 30 km/uur, buiten deze momenten is dit 50 km/uur.
  • Hamsesteenweg (N141): er werd een variabele zone 30 ingevoerd ter hoogte van de schoolpoort in Heppen. Bij het begin en einde van de schooldag bedraagt de snelheidslimiet 30 km/uur, buiten deze momenten is dit 50 km/uur.
  • Leopoldsburgsesteenweg (N73): tussen de bebouwde kom van Leopoldsburg en Heppen kon tot voor kort nog 70 km per uur gereden worden. De snelheidslimiet tussen deze bebouwde kommen bedraagt nu 50 km/uur.
  • Lommelsesteenweg (N746): vanaf heden bedraagt de maximaal toegelaten snelheid tussen Quatre Bras en de kerk in Strooiendorp 50 km/uur. De variabele zone 30 ter hoogte van de school blijft wel behouden.
  • Hechtelsesteenweg (N73): komende van Hechtel mag je vanaf nu maar 50 km/uur rijden vanaf het kruispunt met de Keizerin Charlottelaan.
Gepubliceerd op vrijdag 9 december 2022 13 u.