Laat je vaccineren in de vroegere Milshop

Ook in Leopoldsburg komt een vaccinatiecentrum. De inwoners van Leopoldsburg en Ham zullen zich kunnen laten vaccineren in de vroegere Milshop in de Prins Boudewijnlaan. De concrete info hierover komt mondjesmaat binnen. We houden je via deze pagina op de hoogte.

Inhoud

Vaccinatiecentrum in Milshop

Wanneer kan jij je laten vaccineren?

Hoe verloopt de vaccinatie?

Zit je met vragen?

Vaccinatiecentrum in Milshop

In de Eerstelijnszone West-Limburg komen twee vaccinatiecentra.

  • Inwoners van Leopoldsburg en Ham kunnen terecht in de vroegere Milshop.
  • Inwoners van Beringen en Tessenderlo kunnen terecht in be-MINE.

De Milshop (RDisC) is te vinden in de Prins Boudewijnlaan, op de hoek met de Michellaan. Het centrum zal bereikbaar zijn via de Hechtelsesteenweg. We zullen wegwijzers hangen, zodat je ook tijdens de werken aan het kruispunt in het vaccinatiecentrum kunt geraken.

Wanneer kan jij je laten vaccineren?

De vaccinatie tegen corona is gestart. Iedereen kan zich de komende maanden gratis laten vaccineren. Het kan wel zijn dat je nog even geduld moet oefenen. De federale overheid legde een vaccinatiestrategie vast en bepaalde dat bepaalde doelgroepen, zoals bewoners van de woonzorgcentra, zorgpersoneel, 65-plussers…, voorrang krijgen.

Als het zover is, krijg je een uitnodiging om je te laten vaccineren, via sms, brief en mail. Daarin staat uitgelegd hoe je je afspraak kunt inplannen of kunt weigeren.

Meer info daarover vind je op www.laatjevaccineren.be

Hoe verloopt de vaccinatie?

In het vaccinatiecentrum zijn er meerdere vaccinatielijnen. Een vaccinatielijn kan je vergelijken met een lopende band, je doorloopt er 5 stappen:

1. Onthaal Je komt binnen bij het onthaal. Een medewerker neemt je temperatuur, checkt of je niet te vroeg bent en wijst je de weg naar de balie.
2. Aanmelden aan de balie Een medewerker kijkt je identiteitsgegevens na en wijst je door naar de juiste vaccinatielijn.
3. Medisch gesprek Een verpleegkundige geeft je info over het vaccin en de nevenwerkingen en overloopt met jou de medische vragenlijst.
4. Vaccinatie Een verpleegkundige vaccineert je.
5. Opvolging Je moet een kwartiertje/halfuurtje rusten onder toezicht van een arts die opvolgt of er eventuele bijwerkingen zijn.

Je bent veilig gevaccineerd!

Zit je met vragen?

  1. Raadpleeg de website van de Vlaamse Overheid: www.laatjevaccineren.be
  2. Lees de veel gestelde vragen over vaccinatie
  3. Lees hier de grootste fabels over het coronavaccin en feiten om ze te ontkrachten.
Gepubliceerd op donderdag 11 februari 2021 9.30 u.