Meer info over het vaccinatiecentrum

Ook in Leopoldsburg is er een vaccinatiecentrum. De inwoners van Leopoldsburg en Ham kunnen zich laten vaccineren in de vroegere Milshop in de Prins Boudewijnlaan.

Inhoud

Vaccinatiecentrum in Milshop

Bereikbaarheid

Wanneer kan jij je laten vaccineren?

Hoe verloopt de vaccinatie?

Zit je met vragen?

Vaccinatiecentrum in Milshop

In de Eerstelijnszone West-Limburg zijn er twee vaccinatiecentra.

  • Inwoners van Leopoldsburg en Ham kunnen terecht in de vroegere Milshop.
  • Inwoners van Beringen en Tessenderlo kunnen terecht in be-MINE.

De Milshop (RDisC) is te vinden in de Prins Boudewijnlaan, op de hoek met de Michellaan. Het centrum is bereikbaar via de Hechtelsesteenweg. Er zijn wegwijzers opgehangen, zodat je ook tijdens de werken aan het kruispunt in het vaccinatiecentrum kunt geraken.

Bereikbaarheid

Met de fiets

We hebben heel wat fietsenrekken voorzien, dus bij mooi weer kan je gerust met de fiets je prikje komen halen.

Openbaar vervoer

Je kunt ook met de bus komen. De Lijn heeft een extra bushalte voorzien op 150m van het vaccinatiecentrum.

Gratis treinticket

Kom je van buiten Leopoldsburg en neem je de trein, dan biedt de NMBS je een gratis vaccinatieticket. Je vindt alle details over dit initiatief via www.belgiantrain.be/nl/tickets-and-railcards/overview-discount/vaccination-ticket

Met de wagen

Met de wagen neem je de Hechtelsesteenweg. Er staat een groot bord langs de weg, zodat je ziet waar je links de Prins Boudewijnlaan in kunt rijden. Er hangen wegwijzers vanaf de rotonde op het Bevrijdingsplein.

Parkeer je niet in de Prins Boudewijnlaan, maar rijd de poort van het vaccinatiecentrum binnen. Er is parkeerplaats voorzien, ook voor mensen die minder mobiel zijn.

Minder mobiel? Geen probleem!

We hebben parkeerplaatsen voorzien voor mensen die minder mobiel zijn. Er is ook mogelijkheid om iemand voor de deur af te zetten. Er zijn rolstoelen beschikbaar in het vaccinatiecentrum en de stewards kunnen altijd een handje helpen.

Wanneer kan jij je laten vaccineren?

De vaccinatie tegen corona is gestart. Iedereen kan zich de komende maanden gratis laten vaccineren. Het kan wel zijn dat je nog even geduld moet oefenen. De federale overheid legde een vaccinatiestrategie vast en bepaalde dat bepaalde doelgroepen, zoals bewoners van de woonzorgcentra, zorgpersoneel, 65-plussers…, voorrang krijgen.

Als het zover is, krijg je een uitnodiging om je te laten vaccineren, via sms, brief en mail. Daarin staat uitgelegd hoe je je afspraak kunt inplannen of kunt weigeren.

Meer info daarover vind je op www.laatjevaccineren.be

Hoe verloopt de vaccinatie?

In het vaccinatiecentrum zijn er drie vaccinatielijnen: groen, blauw en rood. Een vaccinatielijn kan je vergelijken met een lopende band, je doorloopt er 5 stappen:

1. Onthaal Je komt binnen bij het onthaal. Een medewerker neemt je temperatuur, checkt of je niet te vroeg bent en wijst je de weg naar de balie.
2. Aanmelden aan de balie Een medewerker kijkt je identiteitsgegevens na en verwijst je door naar de juiste vaccinatielijn.
3. Medisch gesprek Een verpleegkundige geeft je info over het vaccin en de nevenwerkingen en overloopt met jou de medische vragenlijst.
4. Vaccinatie Een verpleegkundige vaccineert je.
5. Opvolging Je moet een kwartiertje/halfuurtje rusten onder toezicht van een arts die opvolgt of er eventuele bijwerkingen zijn.

Je bent veilig gevaccineerd!

Zit je met vragen?

  1. Raadpleeg de website van de Vlaamse Overheid: www.laatjevaccineren.be
  2. Lees de veel gestelde vragen over vaccinatie
  3. Lees hier de grootste fabels over het coronavaccin en feiten om ze te ontkrachten.
Gepubliceerd op vrijdag 26 februari 2021 9.30 u.