Looprichting zaterdagmarkt wordt aangepast

Sinds vorige zaterdag staat onze zaterdagmarkt er weer. Door de coronamaatregelen moeten we ervoor zorgen dat de bezoekers maar in één richting langs de kramen kunnen gaan. Na onze ervaringen van vorige zaterdag hebben we beslist om dit vanaf nu anders aan te pakken.

Eenrichtingsverkeer

Een van de belangrijkste maatregelen die door de overheid opgelegd zijn, is het eenrichtingsverkeer. Nu blijkt dat we dit ook mogen organiseren door in het midden van de straat hekken te zetten, zodat je langs beide kanten van het hek in één richting langs de kramen kunt gaan.

Je kunt dus opnieuw langs alle kanten de markt op en af, maar kriskras van de ene kant van de straat naar de andere kant gaan, zal niet kunnen. Je moet altijd aan de rechterkant van de hekken blijven.

OPGELET: Aan de kant van het Koningin Astridplein kan je de markt op langs de trappen en niet langs de straat.

Je kunt het aangepaste marktplan vinden onderaan dit bericht.

Aantal bezoekers beperkt

De overheid legt op dat er maar één bezoeker binnen mag per 1,5 lopende meter marktkraam. Dat wil zeggen dat er op onze zaterdagmarkt 300 personen tegelijk binnen mogen. Bij de in- en uitgangen zullen controleurs staan die erop zullen toezien dat er niet te veel mensen binnen zijn en dat het eenrichtingsverkeer gerespecteerd wordt. Ze zijn uitgerust met een app om op elk moment te weten hoeveel marktbezoekers er binnen zijn en indien nodig de toegang tijdelijk dicht te zetten. Volg hun instructies goed op!

Je moet sowieso alleen naar de markt komen, tenzij je een minderjarige of een hulpbehoevende begeleidt die onder hetzelfde dak woont als jou.

Hygiënemaatregelen

Bij de in- en uitgangen zal handgel staan, zodat je je handen kunt ontsmetten. Wij vragen ook om:

  • thuis te blijven als je ziek bent;
  • 1,5 meter afstand te houden van andere marktbezoekers en van de marktkramers, ook in de wachtrij voor een kraam;
  • een mondmasker te dragen;
  • alleen de producten aan te raken die je nodig hebt;
  • zoveel mogelijk elektronisch te betalen.
Gepubliceerd op donderdag 28 mei 2020 11.25 u.