Nieuw vaccinatiecentrum voor Leopoldsburg, Beringen, Ham en Tessenderlo

Nu het duidelijk is dat de vaccinatiecentra ook na 15 oktober moeten openblijven, is er beslist om naar één vaccinatiecentrum te gaan voor de hele Eerstelijnszone West-Limburg. Vaccinatiecentrum West-Limburg zal begin november de deuren openen in het voormalig stadhuis van Beringen.

Milshop en be-MINE sluiten de deuren

Daarmee komt er een einde aan de vaccinatie in de Milshop in Leopoldsburg en in be-MINE in Beringen. We gaan de krachten bundelen en het voormalig stadhuis van Beringen in de Mijnschoolstraat is daarvoor een perfecte locatie. De administratie van de stad Beringen is immers verhuisd naar een gloednieuw stadhuis en het vrijgekomen gebouw biedt plaats aan vier vaccinatielijnen. Die capaciteit is voldoende om alle 65-plussers van Beringen, Ham, Leopoldsburg en Tessenderlo een derde prik te geven. Ook de kinderen die intussen 12 geworden zijn en de twijfelaars die toch nog gevaccineerd willen worden, zullen er terechtkunnen.

Uitnodigingen en afspraken

De 65-plussers die in aanmerking komen voor een boostervaccin, zullen binnenkort uitgenodigd worden. Dit boostervaccin wordt aangeboden minstens 4 maanden na de tweede prik van het AstraZeneca- of de enige prik van het Johnson & Johnson-vaccin, en minstens 6 maanden na de tweede prik van het Pfizer- of Moderna-vaccin. In de praktijk zullen de meeste personen van 65 jaar en ouder zo voor het einde van het jaar uitgenodigd worden voor hun boosterprik. Ook de kinderen die intussen 12 geworden zijn, zullen een uitnodiging krijgen om zich in Vaccinatiecentrum West Limburg te laten vaccineren.

Ben je niet ingegaan op je eerste en tweede uitnodiging en wil je toch nog gevaccineerd worden? Bel dan naar 011 49 66 06 (maandag tot vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur).

Je kunt je vragen ook mailen naar vaccinatiecentrum@leopoldsburg.be

Vrijwilligers

Zowel in de Milshop als in be-MINE stond er een groep enthousiaste vrijwilligers klaar om alle prikdagen in goede banen te leiden. Zij zullen allemaal de vraag krijgen om ook in Vaccinatiecentrum West-Limburg een handje toe te steken. Zij zijn immers een onmisbare schakel in deze vaccinatiecampagne!

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

Je kunt vanuit Leopoldsburg de bus van lijn 58 (Lommel-Beringen) nemen en afstappen aan de halte 'Koersel Posthoorn'. Van daaruit is het ongeveer 500m wandelen naar het vaccinatiecentrum.

Met de wagen

Met de wagen moet je vanaf Beverlo de omleiding volgen langs de Zuidstraat en de Olmsesteenweg (zie plannetje). Op de omleiding staat een wegwijzer waar je linksaf de Mijnschoolstraat in moet.

Gepubliceerd op woensdag 13 oktober 2021 16.30 u.