Naar inhoud

Veel gestelde vragen


Op deze pagina vind je antwoorden op veelgestelde vragen. Deze pagina vullen we verder aan met vaak terugkerende vragen.


1. Waar vind ik de contactgegevens (openingstijden, adres, telefoon- en faxnummer, e-mailadres) van de diensten?

De openingsuren van onze diensten vind je op deze website via de link “Gemeentediensten” in de gekleurde balk, links op de website.

2. Veranderen de openingstijden tijdens de zomermaanden?

Ja, in de maanden juli en augustus hebben een aantal diensten aangepaste openingsuren De openingsuren van het gemeentehuis in juli en augustus vind je op deze website via de link “Gemeentediensten” in de gekleurde balk, links op de website.

Ook enkele andere gemeentelijke diensten hebben aangepaste openingsuren tijdens de zomermaanden. Deze openingsuren publiceren we jaarlijks tijdig op deze website (bij de nieuwsberichten).

3. Wanneer vergadert de gemeenteraad?

De gemeenteraad vergadert maandelijks. De zittingen beginnen om 19.30 uur en vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Deze zittingen zijn openbaar.
De juiste data van de zittingen van de gemeenteraad vind je op deze website via het menu “Gemeentebestuur” – “Gemeenteraad” in de gekleurde balk, links op de website.

4. Waar kan ik de agenda en de verslagen van de gemeenteraad inkijken?

De agenda van de gemeenteraad ligt ter inzage in het gemeentehuis, bij de dienst secretariaat. Enkele dagen voor de gemeenteraad vind je de agenda en de toelichting ook op deze website. Zo snel mogelijk na een gemeenteraadszitting verschijnt het verslag op deze website (rubriek “Gemeentebestuur” – “Gemeenteraad”).

5. Wanneer vergadert het college van burgemeester en schepenen?

Het college van burgemeester en schepenen vergadert in principe elke vrijdagvoormiddag in gemeentehuis.

6. Waar en wanneer houden de burgemeester en de schepenen spreekuur?

Onder de rubriek “Gemeentebestuur” – “College” vind je de spreekuren van de burgemeester en de schepenen. Je vindt er tevens de contactgegevens voor het maken van een afspraak.

7. Wanneer is het recyclagepark geopend?

Het recyclagepark is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.45 uur. Op zaterdag kan je er terecht van 09.00 tot 11.45 uur en van 12.30 tot 15.45 uur. Op zondag en maandag is het recyclagepark gesloten.

8. Welke zijn de ophaaldata voor afval (huisvuil, groenafval, papier en karton, metaal)?

Via de afvalkalender op deze website (te bereiken via de link rechtsboven op deze website) kan je de data voor de verschillende ophaalrondes terugvinden.

9. Waar vind ik een overzicht van de gemeentelijke verenigingen?

Een overzicht van de cultuur-, sport- en jeugdverenigingen kan je op deze website vinden. Via het menu vrije tijd (in de gekleurde balk links op deze website) vind je de verenigingengidsen terug onder de rubrieken jeugd, sport en cultuur. In deze verenigingengidsen kan je zoeken op naam of op trefwoord.

10. Hoe kan ik mij abonneren op digitale nieuwsbrieven die door de gemeente worden uitgegeven?

Je kan jezelf inschrijven voor de digitale nieuwsbrieven van de gemeente via de link “Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief” op de hoofdpagina van deze website, onderaan de nieuwsberichten.