Laten we het eens over veiligheid hebben

Ken jij je wijkagent? Weet jij wat je hem of haar kunt vragen? Wanneer bel je de brandweer? En voor welke interventies moet je betalen? Tijdens onze eerste veiligheidsdagen praten we met onze hulpdiensten over veiligheid in Leopoldsburg.

De politie, de brandweer en het gemeentebestuur van Leopoldsburg slaan de handen in elkaar om met jou een babbeltje te slaan over veiligheid. Op dinsdag 20 oktober om 20.00 uur kan je in het CC kennis maken met de mensen die zich dag en nacht inzetten om van onze gemeente een veilige gemeente maken.

Wat zijn de veiligheidsdagen?

Geen urenlange infosessie waarin je moet zitten en luisteren, maar handige tips en interessante info over onze hulpdiensten. Politie Kempenland komt je meer vertellen over inbraakpreventie, de diensten die ze aanbieden, het belang van een wijkagent, misdrijven zoals cyberpesten, phishing, grooming, ...

De hulpverleningszone Noord-Limburg (de brandweer dus) legt je uit wat rookdetectie kan betekenen voor je, welke interventies gratis zijn en welke niet, wat nu eigenlijk die hulpverleningszone is, ... En het gemeentebestuur zal het hebben over het gebruik van Whatsapp voor je buurt en BE-Alert.

Een babbeltje dus. Met je wijkagent, je brandweerman, je burgemeester en je buurman.

Iedereen is van harte welkom op dinsdag 20 oktober in het cultuurcentrum.

Inschrijven kan tot woensdag 14 oktober via info@leopoldsburg.be of 011 34 92 10.

Gepubliceerd op dinsdag 22 september 2020 9.30 u.