Verbroedering Leopoldsburg/Villers-sur-Mer zichtbaar in het straatbeeld

In februari 2021 keurde de gemeenteraad van Leopoldsburg de verbroedering met het Normandisch kustdorpje Villers-sur-Mer goed.

De beide dorpen zijn voor altijd met elkaar verbonden omdat ze op het einde van de Tweede Wereldoorlog bevrijd werden door de Brigade Piron. Vandaag heeft de brigade nog steeds haar thuisbasis in het legerkamp van Leopoldsburg (‘Bataljon Bevrijding-5de linie’).

In het kader van deze verbroedering worden er nu ook borden geplaatst langs de invalswegen van Leopoldsburg, zodat de vriendschap tussen de beide gemeentes nu ook voor iedereen zichtbaar is!

In het weekend van 7, 8 en 9 oktober 2022 zal een delegatie uit Leopoldsburg een eerste bezoek brengen aan Villers-sur-Mer. Daar wordt iedereen opgevangen door gastgezinnen en wordt samen bekeken hoe de verbroedering concreet vorm zal krijgen. Inwoners van Leopoldsburg die interesse hebben om mee te gaan en die bij een volgend bezoek aan Leopoldsburg ook mensen uit Villers willen opnemen, mogen altijd contact opnemen voor verdere info via: info@toerismeleopoldsburg.be 

Gepubliceerd op woensdag 18 mei 2022 16.02 u.