Verplicht renoveren? Maak het jezelf makkelijk met Mijn VerbouwBegeleiding

Werd je vanaf 1 januari 2023 eigenaar van een appartement of woning met EPC-label E of F? Dan ben je verplicht om dit gebouw binnen de 5 jaar te renoveren tot label D of beter. Anders riskeer je een boete van van 500 tot 5.000 euro, gevolgd door een nieuwe termijn.

Let op! Als het gebouw binnen de 5 jaar verandert van eigenaar, moet de nieuwe eigenaar de renovatieverplichting verderzetten in de resterende termijn. De nieuwe eigenaar krijgt niet opnieuw 5 jaar de tijd.

Kosteloze renovatiebegeleiding

Gelukkig sta je er niet alleen voor. Met Mijn VerbouwBegeleiding komt een onafhankelijk adviseur bij jou op huisbezoek om de situatie nauwkeurig te bekijken en in kaart te brengen. Nadien ontvang je een adviesrapport. Daarin staat welke werken je best uitvoert in een logische volgorde voor een maximale sprong in je EPC. Naast een richtprijs staan er in het rapport ook eventuele premies waarvoor je in aanmerking komt.

Wil je bepaalde werken uitvoeren? Dan staat de adviseur je bij in het opvragen en vergelijken van offertes, de controle van facturen en het contact met aannemers. De adviseur verzorgt de opvolging van de werken en ondersteunt je bij de aanvraag van premies en een eventuele lening. Mijn VerbouwBegeleiding is gratis voor personen met renovatieplicht.

Let op! Wie verplicht moet renoveren, komt alleen in aanmerking voor het Vlaams Renovatiekrediet. Dit moet je aanvragen op hetzelfde moment dat je je hypothecaire lening afsluit en bij dezelfde bank.

Meer info

Vraag hier vrijblijvend Mijn VerbouwBegeleiding aan.

Gepubliceerd op woensdag 19 juni 2024 15 u.