Werk zoeken of werkkracht gezocht

Werk zoeken

De eerste stap naar werk is de stap naar de Werkwinkel. De Werkwinkel bekijken samen met jou wat je wensen zijn, waar je goed in bent en welke mogelijkheden er zijn. Elke Werkwinkel beschikt over een ruimte waar je een computer kan gebruiken, het internet kan raadplegen, je dossier kan beheren, en online kan solliciteren.

Werkkracht gezocht

Soms kom je handen tekort: het gras maaien, de wekelijkse strijk en de gang poetsen, opvang voor de kinderen... Dit zijn voorbeelden van karweitjes en klussen waar je zelf niet de nodige tijd voor vindt, maar waarvoor je wel een oplossing wil. Een antwoord krijg je in de Werkwinkel. Via het systeem van de dienstencheques krijg je bijvoorbeeld een poetsvrouw met een officieel statuut, volledig verzekerd en dit voor maar 9,00 euro.

En wie wil, kan zelf als poetshulp of klusjesman aan het werk. De medewerkers van de werkwinkel zeggen je hoe je dat aanpakt.

Voor sommige van deze klussen kan je terecht bij het wijk-werken van de VDAB. Meer info daarover vind je op de website van de VDAB. Op donderdagvoormiddag vind je een organisator van wijk-werken in het gemeentehuis.

Contactgegevens

 • Dienstenbedrijf Huis at Work.com
  tel 011 34 05 85
  fax 011 34 76 24
  www.huisatwerk.be
 • VDAB Werkwinkel, Koolmijnlaan 58, 3580 Beringen
  tel.: 011 45 66 10
  www.vdab.be
 • PV wijk-werken West-Limburg
  Carine Weerelds
  Elke donderdag voormiddag in Leopoldsburg
  Carine.weerelds@vdab.be
  0471/55 39 91
 • Gemeentebestuur Leopoldsburg - Sociale dienst, Koningin Astridplein 37, 3970 Leopoldsburg
  tel. 011 29 39 70 (onthaal gemeentehuis)