Zorgzame buur Mouche

In het hart van Leopoldsburg woont een enthousiaste vrouw die de buurtbewoners verbindt en zich met hart en ziel inzet voor anderen. Mouche is een authentiek, sociaal persoon en vindt het heerlijk om vrijwilligerswerk te doen.

Haar verhaal is niet alleen inspirerend, het laat ook zien wat het betekent om echt om je buurt te geven.

Van jongs af aan had Mouche een passie voor het helpen van anderen, ge├»nspireerd door haar familie, die sociaal actief was binnen het Rode Kruis. Vrijwilligerswerk zit haar als het ware in het bloed. Door de jaren heen heeft Mouche op verschillende manieren bijgedragen aan haar gemeenschap. Ze zet zich in voor mensen met een beperking, bezoekt maandelijks ouderen om eenzaamheid tegen te gaan via Samana, is zelfs mantelzorger van één van deze oudere en is daarnaast actief in verschillende buurtinitiatieven.

Mouche speelt ook binnen het project Zorgzame Buurten een belangrijke rol in het vormen van een hechte buurtgemeenschap. Ze deelt flyers uit en spreekt buurtbewoners aan om deel te nemen aan buurtbijeenkomsten zoals de ‘Kom, Soep!’-actie, waar iedereen elkaar kan ontmoeten. Bovendien is ze vaak aanwezig om een helpende hand te bieden.”

Voor Mouche is het vormen van een zorgzame buurt van onschatbare waarde. Het gaat niet alleen om hulp bieden wanneer dat echt nodig is, maar ook om een warme en ondersteunende gemeenschap waarin iedereen zich thuis voelt. Haar kalender helpt haar te herinneren aan de verjaardagen van haar buren, zodat ze haar buren op hun speciale dag gelukkig kan maken met een persoonlijk kaartje in de brievenbus. Ook met Nieuwjaar kunnen haar buurtbewoners een persoonlijke kaart verwachten met de beste wensen recht vanuit haar hart.

Misschien kan Mouches inzet anderen aanmoedigen om betrokken te zijn bij hun buurt en elkaar met open armen te ontvangen. Mouche is een mooi voorbeeld van wat een zorgzame buur kan betekenen.

Wil je meer weten over de actie Zorgzame Buurten in Leopoldsburg? Neem dan
contact op met dienstencentrum Den Tuinhoek, De Wittelaan 6, tel. 011 29 39 70.

Gepubliceerd op dinsdag 18 juni 2024 23.13 u.